Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Darwin díjasok

2011.03.12

Hallottam egy történetet, miszerint másod és harmadrangú romániai utakon érdékes pénzszerzési eszközöket alkalmaznak. Keresztbeállnak az úton egy (persze lopott) nagy autóval. Megállásra kényszerítik az autóst, kiszállítják járművéből, majd elhajtanak vele, az illető meg ottmarad. Egyszer egy kamiont akartak így elfogni (kinövi magát az üzlet:)), csakhogy nem számoltak azzal, mi van ha egy pillanatra elbóbiskol a török kamion sofőrje...
Gondolom nem nehéz kitalálni: az egész banda ottpusztult.

 

 

Néhány évvel ezelőtt két bungee jumping sportoló elhatározta, hogy az iowai (USA) Boone Scenic Valley vasúti hídról fog leugrani. A szűk, egyvágányos híd a Des Moines folyó felett ível át, szavakkal le sem írható, mekkora élmény a hatalmas mélységbe tekinteni a keskeny hídról.
A két kalandor teljes mértékben híján volt a félelemnek, begyalogoltak a híd közepére, kikötötték a kötelüket, majd a mélybe vetették magukat. A kalandnak azonban rossz vége lett, amikor megérkezett a vonat, ugyanis a két jóeszű fickó a hídon található legerősebb dologhoz kötötte ki magát: a vasúti sínhez...

 

 

Egy ember meghalt, amikor a Mammoth Mountain sípályán egy habszivacs matracon csúszott le és a sífelvonó oszlopának ütközött. A baleset hajnali 3 óra körül történhetett a sheriff szerint. A 22 éves Matthew David Hubal és barátai egy turistaúton baktattak fel a sípályához, a sífelvonó egyik oszlopáról leszedték a habszivacs védőréteget és azon csúszkáltak le, amíg Hubal egy oszlopnak nem csapódott. A habszivacsot arra használják, hogy megvédje a síelőket, ha esetleg az oszlopnak ütköznének. A nyomozás során közben kiderült, hogy az oszlop mely megölte Hubalt pont az volt, melynek védőrétegét a srácok eltávolították.

 

 

Marino Malerba, hivatására nézve orvvadász, lelőtt egy, a feje fölött kiálló sziklán békésen nézelődő szarvast. Öröme rövid volt, a súlyos állat ugyanis rázuhant, és agyonnyomta.

 

 

Buxton, N.C - Daniel Jones (21) meghalt a tengerparti strandon, mert ráomlott a saját maga ásta homokgödör fala. Strandszomszédai szerint Jones gyakran ásott mély gödröt a homokba, mondván, véd a szél ellen. Legutoljára nyolc láb (két és fél méter) mélyre ásott le, és a gödör alján ücsörgött strandszékén, mikor ráomlott a homokfal. A strandolók kezükkel próbálták kiásni a szerencsétlent a homok alól, ám a művelet még a lapáttal felszerelt strandmentőknek is közel egy órába tartott.

 

 

Bangkok, Thaiföld - A kormánynak le kell törni a "Pumpálás" néven elharapódzott undorító őrületet - jelentette ki a bangkoki Nakhon Ratchasima Kórház szóvivője. Hozzátette: ha ez a perverz szokás nem tűnik el a színről, Thaiföld ifjúságának krémje elpusztul. A szóvivő mindezt azok után hangoztatta, hogy a 13 éves Charnchai Puanmuangpak darabjait rohammentő szállította be a kórházba.
A szóvivő ismertetése szerint a legtöbb "Pumpáló" egyszerű biciklipumpát használ. Mélyen beillesztik a fúvókát a végbélnyílásba, majd hirtelen megnyomják, ezzel okozva pillanatnyi élvezetet. Az ifjú Charnchai-nak, aki kéthengeres lábpumpával "nyomta", ez nem volt elég. Eldicsekedett barátainak, hogy kipróbálja a sűrített gázos tömlőt a közeli benzinkútnál. Még aznap éjszaka a tettek mezejére léptek, és meglátogatták a helyszínt, ahol a srác behelyezte a csövet, és bedobta a légpumpát működésbe hozó érmét.
A közelben tankoló asszony a rettenetes hangra odanézet, és először tapsolt, mert azt hitte, hogy tüzijátékot rendezett valaki. A helyi hatóságok még órákkal az esemény után is szedegették szerencsétlen srác belső részeit. Mint mondták: ahogyan a nagymennyiségű gáz benyomult a bélrendszerbe, azonnal robbant.

 

 

Bukarest, Románia 1999. - Saját autójában, szeretkezés után, szénmonoxid mérgezés miatt halt meg Mario Bugeanu (24), román NB1-es focista és barátnője - jelentették a helyi hatóságok. A Gloria Bistrita középpályása és 23 éves barátnője, Mirela Iancu úgy közösültek a focista apjának garázsában álló autó ülésén, hogy közben járt a motor, majd akkor sem állították le, amikor a pihenésre került sor - nyilatkozta a helyi lapoknak Dumitru Secrieru rendőr százados. Úgy tűnik, nem tudtak arról, hogy a szénmonoxid veszélyes - tette hozzá Secrieru.

 

 

A rendőrség közleménye szerint egy Olathe-i férfi szörnyethalt, miután egy vonat elütötte. Az áldozat autója lerobbant a 35-ös főúton és mivel nem sikerült megjavítania a helyszínen a járművet, telefonon akart segítséget hívni. A mozdonyvezető ekkor vette észre a férfit, amint az a sínek között állt. A mozdonyvezető elmondta, hogy látta, amint a férfi egyik kezében telefonnal állt a síneken, míg a másik kezét a fülére tapasztotta, hogy a közeledő vonat által keltett zaj ne zavarja a telefonhívás lebonyolításában.

 

 

Nyolc elsőéves egyetemi hallgató egészen késő éjszakáig az egyetemi könyvtárban töltötte az idejét, amikor is arra a következtetésre jutottak, hogy nagy buli lesz lecsúszni az általuk szennyesruha-ledobónyílásnak vélt lyukon.
Talán pár év egyetemen eltöltött idő után rájöttek volna, hogy könyvtárakban nem túl gyakran lehet szennyesledobókkal találkozni. A nyílás valójában szemétledobó volt és egyenesen egy automata présgépbe vezetett. A 19 éves Wesley ugrott elsőként és egy üdítő háromemeletes zuhanást követően a gép halálra zúzta.
A többiek valamiért nem követték a példáját...

 

 

Kerry Bingham iszogatott néhány barátjával, amikor egyikük megemlítette, hogy ismer valakit, aki kötélen leugrott a Tacoma Narrows Hídról. A társalgás egyre hevesebb lett, és kb. tízen összesereglettek a hídon hajnali 4.30-kor. A híd közepéhez érve eszükbe jutott, hogy senki nem hozott kötelet. Az önként jelentkező Bingham - aki folytatta az ivást - felfedezte, hogy egy kábelköteget otthagytak a korlátnál. Bingham lábát odarögzítették a hídhoz. 40 lábnyit zuhant, mielőtt a kábel megfeszült, és leszakította a lábfejét. Csodával határos módon túlélte a jeges vízbe zuhanást, és két arra járó halász kimentette.
"Csak annyit mondhatok, hogy a Jóisten velem volt aznap éjjel." - mondta Bingham. "Nincs semmi más hozzáfűznivalóm."
Bingham lába soha nem került elő.

 

 

Észak-Ghanában mindennaposak a törzsi összecsapások, és az emberek gyakran folyamodnak boszorkánysághoz, annak reményében, hogy fegyver által sebezhetetlenné válnak. A 23 éves Aleobiga csatlakozott 15 férfihez, akik varázsszert kerestek, hogy golyóállóvá válhassanak. Miután két hétig kenegette magát bizonyos mágikus növényekkel, vállalkozott, hogy átlöveti a mellkasát tesztelés céljából. Az első golyótól azonnal meghalt. A varázslót, aki rossz varázsszert adott, büntetésül elfogták és megverték.

 

 

Joseph, a Stevens Point Börtön húszéves lakója, körülményes módját választotta a szabadulásnak. Őrültnek akarta tettetni magát, hogy átszállítsák a kevésbé őrzött elmegyógyintézetbe, ahonnan könnyebb megszökni. Mit tenne egy őrült, ha börtönbe zárják? Joseph átgondolta a lehetőségeket, és úgy döntött, hogy felakasztja magát egy lepedővel, amíg el nem veszti az eszméletét, aztán a cellatársa szól az őröknek, akik majd levágják, és remélhetőleg elviszik a bolondok házába. Joseph szökési terve gyorsabban megvalósult, mint remélte. Felakasztotta magát, majd "szabadlábra helyezték" már másnap a temetőben.

 

 

Egy Indiana állambeli (USA) fiú egy kerti pankrátor viadalban vesztette életét, szülei házának hátsó kertjében.
A 14 éves Mark Carlson nyakát törte, amikor a szülői ház második (!) emeletéről kiugorva a fején landolt. Richard Kransonely, a viadal másik résztvevője így emlékszik a részletekre:
"A második emeletről akart rám ugrani egy olyan fogással, amit előtte még egyszer sem próbáltunk ki. A földön feküdtem, és láttam, ahogy ugrik, majd a következő hang, amit hallottam, a nyaka roppanása volt. Ez volt a legszörnyűbb hang, amit valaha is hallottam. Én is hibásnak érzem magam, mert azt gondoltam, hogy csak hülyéskedik, ahogy mindig is szokott, ezért felkaptam egy vasláncot, és hátba vágtam vele. Amikor nem reagált, gondoltam, hogy ennek a csávónak valami baja eshetett. Igazam is volt, meghalt."

Mark Carlson szüleit letartóztatták kiskorú veszélyeztetése miatt. Az apa a következőket nyilatkozta:
"Mark egy szerencsés fiú volt, aki biztos nem minket okolna a haláláért, mint ahogy azt Indiana állam teszi. Tudatában volt a kockázatoknak, és biztos vagyok benne, hogy nem szándékosan tette. Élt-halt a pankrációért. Csak akkor nem gyakorolt, amikor a kocsikat mosta, vagy bezárkózott a barátnőjével a szobájába. Igaz, egy ugrása nem sikerült, de volt egy csomó, ami remek volt. Ha egyetlen rossz ugrás miatt letartóztattak minket, akkor a többi jól sikerült ugrásért miért nem kaptunk kitüntetést?"

Az esetből látszik, hogy a pankráció veszélyes dolog. Ennél már csak az veszélyesebb, amikor ezt a kertben teszed, idióta szülők felügyelete mellett.

 

 

A "minden idők legnagyobb marhája" címre komoly esélyekkel indulhat az a japán férfi, aki rátámadt a lakástüzét éppen eloltani készülő tűzoltókra, mivel azok nem vették le a cipőjüket belépés előtt.

 

Az állatvédők bizonyára kárörvendően hallják annak a kaliforniai vadásznak az esetét, aki lelőtte a felette lévő sziklán álló szarvast. Az pedig pont ráesett és agyonütötte, bosszút állva "gyilkosán".

 

 

Diétázni veszélyes dolog, könnyen végzetessé válhat. De a Darwin-díjra jelölt bloomburgi férfi önként fogta magát diétára: módszere szerint csak babot és káposztát fogyasztott. Ez még nem lett volna baj, de egy kétszer két méteres helyiségben aludt, és éjszakára becsukta az ablakot. Reggelre gázmérgezésben meghalt.

 

 

Az 1995-ös győztes viszont igazán vállalkozó kedvű férfiú lehetett, nyugodjék békében. A sebesség volt a mániája, ezért beszerzett egy gyorsítórakétát, ami a Jumbo Jetek felszállását segíti, ráerősítette az autójára, és a nevadai sivatagban kipróbálta. A halála előtti pillanatokban valószínűleg ráébredt, hogy a rakétát csak bekapcsolni lehet, ki már nem, emiatt aztán körülbelül 480 kilométeres sebességgel szétkenődött a Sziklás hegység oldalán...

 

 

Hadd mutassam be történetünk hősét, akit barátai nemes egyszerűséggel Halálvágynak hívtak. A 23 éves szobafestő, akit a rendőrségi szakértő "jó szellemi egészségben lévő, de alacsony intelligencájú" emberként jellemzett, mindent megtett azért, hogy ezt a nevet kiérdemelje. Poharakat tört össze a homlokán, kulcsot és üveget nyelt, egyebek. Kedvenc mutatványa mégis az volt, amikor a szájába vett és "lenyelt" egy biliárdgolyót, majd felöklendezte azt. A feltűnési viszketegség ezen megnyilvánulása során az egységes méretre készült golyók valamelyikét bekapta, majd a garatnál tartotta egy darabig, hogy aztán onnan "elővarázsolja". Ezt a kissé fura szokását jódarabig büntetlenül gyakorolta, míg végül egy langyos skóciai estén férfias hevében nem valamelyik teli vagy csíkos billiárdgolyót, hanem a fehéret ragadta fel az asztalról. Nem tudta ugyanis (vagy ha tudta is, látható, hogy a gondolkodás nem volt erős oldala), hogy a fehér golyó átmérője (5,03 cm) eltér a többi biliárdgolyóétól (4,75 cm). A méretbeli különbségnek köszönhetően a bekapott golyó megakadt a torkán, elzárva a levegő útját. Barátai talán segíthettek volna rajta, ám ő kirohant a kocsmából, és jóval távolabb, az utcán esett össze, teljesen elkékülve.
Sem a barátai, sem az odaérkező mentősök nem tudtak segíteni rajta.

 

 

Az első nyertesnek 1994-ben ítélték oda a díjat. Egy amerikai férfi kapta, aki egy pohár ingyen szóda reményében addig rángatta a Coca-Cola automatát, míg az végül ráborult és agyonütötte. És ez még a jobbik eset, mert itt ő lett saját hülyesége áldozata. Nálunk az ólomgyűjtők Pörölybödön addig rángatták a fénysorompót működtető akkumulátort, míg vonatszerencsétlenség lett belőle.

 

 

Valódi horror bontakozott ki a helyi Vidámpark Szellemvasútján, amikor Sean Jackson (19), szerződtetett “szellem” lepelje beakadt az éppen arra tartó kocsiba, ami elrántotta és levágta a lábát. Több mint egy tucat látogató háta borsódzott Jackson utolsó sikolyától, amely élethűbbre sikeredett, mint eddig bármikor. A szemtanúk csak annyit láttak, hogy a szellem előugrik az egyik sötét zugból, felborul és visít. Csak később döbbentek rá, hogy ez a jelenet nem a műsor része volt.